Симптотермальний метод зміцнює стосунки

Симптотермальний метод зміцнює стосунки

Усім відомо, що природні методи зміцнюють стосунки. Однак це не лише гарний вираз, але й статистично доведений факт.

Дослідження про вплив використання природних методів (natural family planning, далі — NFP), зокрема, і симптотермального методу, на стосунки в парі та сексуальне задоволення проводили науковці медичного університету у Відні, Австрія. До слова, засновником симптотермального методу є саме австрієць Йозеф Ретцер, тому на німецькомовних теренах діє потужна школа методу. Дослідження проходило від жовтня 2016 до березня 2017 років та охопило 2560 респондентів.

Таке дослідження охопило не лише німецькомовні країни, але й інші держави Європи та Англію. Цікаво, що серед опитаних 89% респондентів були одруженими і добре освіченими, 65% мали фінансовий статус, що характеризували як «добрий» чи «дуже добрий». Примітно, що 47% раніше мали досвід застосування контрацепції.

Згідно цього дослідження:

- 95% жінок та 55% чоловіків відповіли, що NFP (природне планування) допомогло краще зрозуміти власне тіло.
- 74% чоловіків і 64% жінок відчували, що NFP укріпило їх стосунки. Натомість, менш як 10% відчували, що їх стосунки погіршилися.

Що стосується сексуального задоволення, 75% жінок та 73% чоловіків відповіли, що вони швидше «задоволені» чи «дуже задоволені» своїми інтимними стосунками після початку використання NFP.

Отакі результати.

В чому ж тут секрет? Я би виокремила кілька аспектів:

- Можливість діалогу. Ви постійно спілкуєтеся про ваше сексуальне життя, і налаштовані до його вдосконалення.

- Чоловік більш обізнаний з тонкощами жіночого організму та налаштований до чуйності, а це загалом створює добре підґрунтя для розвитку стосунків.

- Тілесні відчуття є глибшими та повнішими, сам статевий акт природній і екологічний з погляду здоров’я.

- NFP сприяють духовній близькості, адже підхід партнерів один до одного передбачає повагу до гідності та волі, і не є споживацьким.

А ви знали, що факт про вплив NFP на зміцнення стосунків є науково обґрунтованим?

Як вивчити симптотермальний метод, що є одним з найефективніших методів планування родини, можна дізнатися тут.